Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underjorden

Det växer träd under marken
där tunnelbanan bullrar
grenarna spretar mot ljuset
ivrigt söker de kontakter

Trängseln i rulltrappan
är behagligt stressig
ångestropen spatserar
längs spända trådar

Det växer liv under marken
de gröna vagnarnas inferno
stanken från utanförskapet
trängs kring katakomberna

Den ensamma riddaren
drar sin vässade lans
försvaret mot ondskan
i skuggornas salonger

Det finns en värld i underjorden
en tillvaro som glömts
kring dofterna av olja och lera
står ensamheten i focus

Tiggarhatten är framlagd
vid opersonliga möten
till arroganta attityder
springer vardagen förbi

Det växer blommor under marken
genom asfalten tränger de fram
maskrosbarnens ivriga längtan
gläntar på frihetens låsta dörrar




Fri vers av ULJO
Läst 327 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-13 06:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starka är dina ord här. Känner igen. Applåder!

"Det växer blommor under marken
genom asfalten tränger de fram
maskrosbarnens ivriga längtan
gläntar på frihetens låsta dörrar"
2012-05-21

  anits VIP
Mycket berörand din fina dikt
väcker många tankar
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO