Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Toner av Chopin

Det spelas från vinden
ett verk av Chopin
det rör sig behagligt
som molnen på himlen

Ur fönstret de svävar
tonerna så vackra
en mästares verk
sprids i atmosfären

Det står en flygel
med silvriga tangenter
väl glömd sedan länge
på en dammig vind

Det spelas en stund
när klockan slagit tolv
till en kärlekssonat
lyser nattens stjärnor

En bok med noter
av mästaren Chopin
en outgiven gåva
för nattliga konserter

Det dansas i mörkret
vid ett gammalt piano
en själarnas förening
till smäktande ballader

En flygel på vinden
ibland så får den liv
och spelar ett stycke
av mästaren Chopin




Fri vers av ULJO
Läst 420 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-05-13 23:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så underbart skaldat!

"Det dansas i mörkret
vid ett gammalt piano
en själarnas förening
till smäktande ballader"

Bokmärker!
2012-05-21

  mare VIP
Tycker om Chopin, fin dikt
2012-05-15

  anits VIP
Stämningsfullt och fint skrivet
kan nästan höra pianot spela
dessa vackra melodier när jag läser
2012-05-14

  Linda CH VIP
Stämningsfull, behaglig text med fin rytm.
2012-05-14

  Eva Helene VIP
Fin dikt med magi!
2012-05-14

  Rochester
Fin, ger en känsla av att vara rimmad fast den inte är det ju, i konventionell mening. Två ändringsförslag, för rytmen: 5e raden "toner" istället för "tonerna" och ta bort "så" i 3e raden nerifrån.
2012-05-14

    ej medlem längre
Vackert. Dina ord formar musiken till njutbar läsning.
2012-05-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO