Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plåtburken

En aluminiumburk glänser
vid gräsmattans lugn
kommen från affären
men urdrucken och glömd

En burk med drömmar
som någon har druckit
berusande och iskall
var vätskan som bjöds

En burk som tappats
på ett familjebryggeri
fylld med inre omsorg
och smakrika aromer

En burk som kastats
och blivit övergiven
där i det höga gräset
känns ingen omsorg

En burk vid parkbänken
som fyllt så mycket glädje
där soliga sommardagar
bjudit på konversationer

En burk med etikett
från något öl bryggeri
snart rostig och kastad
på avskrädeshögen

En aluminiumburk som glänser
vid gräsmattan i parken
kanhända en bostad
åt en övergiven nattvandrare




Fri vers av ULJO
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-17 23:31



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra tänkvärd text
2012-05-18

  SvartPoesi
Fint skriftat,
Jag kommer tänka två gånger innan jag slänger en burk igen.

Det påminner mig lite om hur vi slänger bort mänskliga liv ibland. Eller att en vänskap som igentligen betyder, slänger man bort och inser när det är borta att man behövde den.
Samma med burken för det är ju pant på den ;)

Kram
2012-05-18

    ej medlem längre
Hur kan en plåtburk
röra till såna känslor?
blev så berörd. tror jag
såg metaformöjligheten
och det var en av de
allra bästa sagor jag läst.
faktiskt.

du är så bokmärkt.
fenomenalt.
2012-05-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO