Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jukebox

En låda som spelar
precis som du vill
ett mynt i facket
och tonerna svävar

Det låter fantastiskt
och valet är ditt
artisterna sjunger
om kärlek och smärta

Ett mynt i facket
eller näven full
snart hörs musiken
och dansen börjar

Ett val ur listan
från sextiotalet
Elvis och Beatles
det blir nostalgi

Det minner om stunder
på stadens caféer
ett gäng kring bordet
och en dos rock n roll

Man stampade takten
till Rolling Stones
och kramades gärna
till låtar av Slade

Hjärtat det slog
till Joan Baez
vardagsnära sånger
av Johnny Cash

En låda som spelar
toner från förr
en minnenas orkester
blir stor nostalgi




Fri vers av ULJO
Läst 410 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-18 03:55



Bookmark and Share


  mare VIP
Härlig nostalgi ;)
2012-05-18

  anits VIP
Så fint skrivet om något
som väcker minnen från
länge sedan
2012-05-18

  Eva Helene VIP
Vilken skön nostalgitripp här!
2012-05-18

  Yrre VIP
Absolut, härligt att höra på en sådan, har man tur kan man hitta ett kafe med en sådan. Bra flyt i texten och en varm känsla i magen gav denna text mig.
2012-05-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO