Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
7/8 (3+4)


Bortakatten - en drömraga

 

Somnade hemmakatten

bakom min rygg på natten

ville jag skulle gnida

men på den andra sidan

låg ju rivalen redan

gråkatten han som sedan

blev till ett barn i drömmen

han var en sur och öm en

 

Han hade ont i magen

fast systern hela dagen

kom med små bilderböcker

ritblock och hasselnötter

var han så trist och trötter

ångest och kalla fötter

 

Jag frågade försiktigt

om värken var på riktigt

var han månntro allergisk?

eller blott svårt letargisk?

kunde jag ge nån huskur?

det var min plikt som husmor

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 421 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-19 20:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vilken rytm--du dansar fram med rim
så det haglar kring en...
2012-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X