Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon som du tror att du känner, trots att hon inte ens känner sig själv

Hon har ett hjärta som bultar så hårt
att hennes kropp nästan går sönder.
Lugnet bor så långt härifrån
trots att tiden står näst intill stilla.
Hjärtats desperata frekvens gör sig ständigt påmind,
och det är inte långt till en kollaps.

Hennes andetag är regelbundna,
men luften kommer inte ut ur henne i takt.
Kanske i takt med paniken,
men den är för ojämn för att kunna kallas rytmisk.

Hon önskar så gärna att hon var sedd av någon.
På riktigt.
Blickar får hon hela tiden.
Många uppskattande.
Men blickar ser bara under korta ögonblick,
och vandrar ständigt från objekt till objekt.
Hon vill så gärna vara subjektet
som gör skillnad för hela meningsuppbyggnaden.
Men hon lärde sig tidigt
att hon aldrig skulle ha den kapaciteten.

Hon är den där tjejen du vet, som du ser på tunnelbanan
och som du tycker har så mycket pondus.
Hon är den där tjejen du vet, som går av en station senare,
och gråter bort den sista gnuttan självrespekt
när du inte ser.




Fri vers av Den som skriver
Läst 555 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-05-20 01:45



Bookmark and Share


  dubbelve
Sanslöst bra skrivet!
2013-12-20

    ej medlem längre
Superfin verkligen.
2012-11-19

  Anoo Niskanen VIP
Mycket bra skrivet om svårigheten med att tvingas hålla upp en fasad för att dölja det sköra inunder.
2012-07-28

  Dufvenberg
Att inte vara i sig själv med en självklarhet och ett starkt Jag...

det känns så ledsamt.

Men mycket målande beskrivet av utsatthet och att vara ensam i flersamhet.

Mvh H
2012-05-20

  Rise Little One
en grym beskrivning.
2012-05-20

    Nattpoeten
tummen upp
2012-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Den som skriver