Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kung lidas

Guldets åtrå förde längtans drömmar av karat.
Skuld blev allt jag rörde, ängslan tårar slem och hat.

Apollon får jag störa dig, hur tar jag mig ur hålet?
Besjung mitt åsneöra, säg om hybris äro målet.

Lär mig hur man sätter lås på tingenas begär,
tvinga mig i symbios med allt som intet är.

Hånfullt klingar svaret , alla liv är komedi.
Och universum är ett hav av frusen ironi.

Människan är blott en narr och gudars tidsfördriv,
och den som inte roar oss han döms till evigt liv.

Du lilla gycklarn skrik dig hes, och dansa i en ring.
För du är blott en parentes, och tid är ingenting.




Fri vers av zallander
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-21 23:14



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
menar att jag gillar den känslan...
2012-05-22

  LenaJohansson VIP
språket tar mig några hundra år tillbaka..och dettta är mkt bra
2012-05-22

    ej medlem längre
Att han inte ens försöker hålla en fasad!

Originell text. Längtan efter harmoni i en värld som ständigt blir mer fixerad vid rikedomar och en guds likgiltighet inför människans sorger. Gudarna har alltid varit svin. Samtidigt kan jag respektera att han talar sanning, istället för att locka med belöning eller lura en för sitt egna nöje. Att se oss lida genom våra egna misstag räcker för honom.

Tror att mer skulle kunna göras på texten, en del formuleringar skulle kunna göras mer arkaiska, kanske skala bort några ord... Vill inte hijacka, men kan inte låta bli att leka med orden i huvudet.
2012-05-21
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander