Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det exotiska Sverige

Sval sommarkvällsluft smeker min hud

Med ett luktsinne likt en vampyrs
drar jag in alla de dansande dofterna.
Gräset, buskarna, träden och växterna
utsöndrar någonting magiskt i deras
gemensamma poesi.

Tillsammans virvlar pollenfrön och humlor högt i luften
- En sista vals innan de stilla landar på den kvällsheta asfalten

Smutsiga barfotafötter rusar fram på kvällsfuktigt gräs
Hunden springer bakom
Tennisbollglädje

En kanot bryter vattenytans stilla täcke
korsar ån
änderna leker
i de vågor
den efterlämnar

Solens sista strålar
lämnar min ögonvrå
lämnar en orange kvällsfilt
över Örebro
- Lämnar över nyckeln
till natten.




Fri vers av Mizza
Läst 354 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-23 12:29



Bookmark and Share


  Tess74
Fan så bra du skriver!
2013-09-09

  aol
underbart skaldat,
2012-11-20

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket fint skaldat
2012-06-04

  alvan
Vilken härlig skildring! Doftar!
2012-05-23

  Dufvenberg
You have a way with words!!!

Mvh H
2012-05-23

  Ordregnspoeten
Vilken härlig diktberättelse!
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Mizza
Mizza