Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möte med Herr Vemod

Han som kallas för vemod hälsade på utanför mitt fönster imorse
precis när ljuset tinat upp efter natten

Jag öppnade upp och nordanvinden skickade genast en hälsning förbi min ryggrad och släckte stearinljusen på bordet

Vemodet lyfte på hatten och bugade sig djupt

"God morgon! Vilken härligt deprimerande dag!"
Sade han med ett obehagligt snett tandblottande leende

Kaffekoppen i min hand sände kvickt sin varma andedräkt mot vinden
och vemodet ryggade tillbaka

Rynkade på näsan gjorde han och försökte blåsa in sorg i mitt hem, men mitt fönster är svårt att bräcka

"God morgon du!" Svarade jag och skrattade, "Deprimerande?"
Jag fångade ett färgglatt höstlöv och kastade i hans ansikte.
"Försök några hus bort. Mig tar du inte idag!"

jag stängde fönstret och väckte stearinljusen igen
Visslade glatt i värmen

Vemodet knackade ilsket på mitt fönster och försökte fånga mitt intresse
Han skrek någonting om regn, rusk, mörker, kyla och depression

Men jag hade redan skrattande gått ut i köket
och dansat runt i mina raggsockor

med han med de varma blåa ögonen
som får varje sekund
att betyda




Fri vers av Mizza
Läst 546 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2013-10-22 12:44



Bookmark and Share


  KerstinI
Underbart!
2013-10-28

    ej medlem längre
roligt bra,
"God morgon! Vilken härligt deprimerande dag!" är förträffligt !!
2013-10-27

  reza.hb
Härligt skrivet...bra!
2013-10-25

  Jostein Solbrekke
Skön text, gillas skarpt!
2013-10-25

  Linda CH VIP
Skönt skrivet!
2013-10-25

  queenia
att avsnoppa herr Vemod med dans i raggsockar och höstlövskast, låter underbart.. :D Tack!
2013-10-25

    ej medlem längre
Vilken mindre bra beskrivning av "vemod", låter mer som "ondska".
2013-10-24

  Lärling
Underbart härlig dikt!
2013-10-23

    ej medlem längre
"Jag fångade ett färgglatt höstlöv och kastade i hans ansikte" en sådan öm och mild handling!
Bra, att du inte skadade honom:)
2013-10-23

  Angel of love
Kan inte finna några nya ord.. Så kan bara hålla med de övriga talarna. Underbart !!
2013-10-23

  KattenKin VIP
Vilken underbar text, och flera andra fina fann jag!
2013-10-22

  M M Mannheim VIP
Du har verkligen hittat medicinen mot vemodet!
2013-10-22

    ej medlem längre
Håller helt med föregående skrivare. En outstanding text/historia och du vet väl om att när en man med sådana ögonen älskar dig dansandes i raggsockor Då är det på allvar baby......
:))

2013-10-22

  Tess74
Men gud människa vilken underbar och levande text! Älskar den, och bokmärker så klart. Och din nya bild är outstanding!
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Mizza
Mizza