" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

omförtrollning av Eltons "Someone Saved My Life Tonight" (1975), en av hans starkaste pianoballader [med citerad lyrik av Bennie Taupin]. Tillskuren hösten -09 till Li, något omsydd i vår

 




Askungen igen på Elton Johns Butterfly Ball

 

 

 


första versen


När du drömmer om soluppgång
sista sång
kristallklar bal
där i slottets högsta sal

Tjänsteflicka askgrå räddar d(r)uvor ur eld
Styvsystrar o drottning hånler, måste räknas snällt

tar en till likör
och snart hörs ingens
röst förskräckt
Maskerad av sitt drogrus
din lekkamrat
uppträder som joker-knekt


["When I think of those East End lights
muggy nights
the curtains drawn
in the little room downstairs

Prima Donna lord, you really should have been there
Sitting like a princess perched in her electric chair

and it's one more beer
and I don't hear you
anymore
We've all gone crazy lately,
my friends out there
rolling round the basement floor"]

 

 

 

Refräng


Någon såg mitt liv inatt
Askungen?!
Jag ville ta din fot ifatt
Vems var den??

Hon närmast trollband med sin blick
glasmagnet
hemlighet
Längs ryggen stearin rann sött
Du blev fladdermus
för askungar kan sväva fritt,
dansa vilt
ända tills
Ding Dong!

 

["Someone saved my life tonight,
sugar bear!
You almost had your hooks in me,
didn't you dear?

You nearly had me roped and tied
Altar-bound
Hypnotised
Sweet freedom whispered in my ear
You're a butterfly!
And butterflies are free to fly,
fly away
high away
Bye bye!"]

 

 

 

 

 

andra versen



Hur klänningen blev klar var möss mysterium
Ditt toalettbord :
ett ordlöst halsband
ringlar kring min dröm


Ska sagan kväva dig i slottets land
blott en piga styvmorsstyrd av drottninghand

Så spökgrå stack du från balen
Satan!
Spegeln rinner smink
Du kramar om din kropp till sömns,
skrattar sen
Musiken känns i minsta söm
 

 

["I never realised the passing hours
of evening showers,
a slip noose hanging
in my darkest dreams

I'm strangled by your haunted social scene,
just a pawn out-played by dominating Queen

It's four o'clock in the morning
Damn it!
Listen to me good!
I'm sleeping with myself tonight,
saved in time
Thank God my music's still alive!"]

 

 


Re...


Någon såg mitt liv inatt
Askungen?!
Jag ville ta din fot ifatt
Vems var den??

Hon närmast trollband med sin blick
glasmagnet
hemlighet
Längs ryggen stearin rann sött
Du blev fladdermus
för askungar kan sväva fritt,
dansa vilt
ända tills
Ding Dong!








 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-23 21:04



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-05-24

  Nanna X
förtrollningen känns naturlig!
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP