Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig lida nöd

Händer det inget mera,
det är torftigt och utan glöd.
Min själ är depraverad,
jag vill lida svält och nöd.

Låt mig få peta i glöden,
så flammorna springer gehu.
låt mig stå öga mot öga med döden,
på de vildsinta haven sju.

Där hotfulla åskmoln sig sluter,
som kuliss till en tragedi.
Och stormpiskat segel tjuter,
i galen eufori.

Få stå där i fören och vråla,
här ser du en männska med liv.
Och med neptunus få skåla,
en skål utav sälta och liv.

För när ödet jag hånat och narrat,
tar jag åter lugnet i hand.
Och när själens stormar bedarrat,
styr jag skeppet mot främmande land.




Fri vers av zallander
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-27 15:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket starkt jobbat med denna text. Väldigt läsvärd och en av de bättre du har skrivit tycker jag!
2012-05-27

  lodjuret/seglare VIP
Spännande uppställning av texten, frångår helt det vanliga diktstuket med lätt sedda rim där texten står i klassiska verser. Här tvingas läsaren till något mera än det mera lästlästa. Litet roligt med annorlunda stuk på saker och ting.
2012-05-27
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander