Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MODERSKAPETS VÅNDA

Ur mörkret kommer du
framdriven
efterlängtad, älskad,
läggs på din moders bröst
gnyende

Och kvinnan just förlöst
blev mor
ordet som innebär
omtanke, kärlek, vård
motstånd, kamp

Hur svårt i denna stund
förstå
moderskapets vånda,
kunna säga ja och nej
förmana

Att i framtiden en dag
detta barn
blir en egen vuxen
där du ej längre är
den trygga




Fri vers av Palett
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-27 16:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Föräldraskap är väl såväl glädje som börda och sorg. En av de mest spridda av bilder är just den på en bebis och att som bebis vara vid sin mammas sida. Roligt att du skriver om det, ett sådant där väl näst intill outtömligt ämne.
2012-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Det är just där det iblöand slår över i kontroll, maktmänniskomentalitet och den elaka svärmodern.
2012-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett