Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


REGNET



Äntligen kom det då, regnet
kom med förlösande dropp

föll över skog och ängar
föll över törstande knopp

kom med ett moln ifrån havet
kom som ett svalkande dopp

stilla och varmt föll regnet
knappast man hörde dess plopp

smekte var längtande blomma
stod där med darrande kropp

girigt sög marken det till sig
tände hos rötter ett hopp

och luften blev lätt att andas
när regnet till slut dök opp


© palett




Bunden vers av Palett
Läst 448 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-08-17 17:41



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Ett uppfriskande sommarregn gör susen. Vackert.
2019-07-30

  Ronny Berk
Poesi och målning jag tycker mycket om !
2018-12-30

    ej medlem längre
Befriande och Uppfriskande!
2018-11-07

  ResenärGenomLivet VIP
Förlösande och jätteskönt...
2018-09-26

  aol
Härligt rimmande vackert skaldat,
2018-08-27

  Lars Hedlin
Underbart och helande!
2018-08-26

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så härligt skriftat ! :)
2018-08-19

  överlevaren VIP
Vatten gör gott för allt levande...bra fångat i bild och ord!
2018-08-18

    Peter Söderqvist
Fint skrivet i en text som fångar längtan efter regn.
2018-08-18

  filosofian
hela Sveriges tankar vackert uttryckta!
2018-08-17

  ULJO
Äntligen
2018-08-17

  HenrysDotter
Rytmiskt,fint,vackert!
2018-08-17

  Marita Ohlquist VIP
Fint skaldat om det livgivande regnet!

Bilden är en ögonfröjd!
2018-08-17

  Kattfot
Måste även tillägga att jag gått in på dina utställningar och sett fantastiska foton och målningar!
2018-08-17

  Kattfot
Äntligen kom det förlösande regnet!
Så vackert skildrat och vilken fin pastell.
Bra Palett!

2018-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett