Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skålarna - en drömraga

 

Fick ett besök nyss av

mostern med skålarna

fick mig en blötkyss av

barnen som vrålade

plaskade stövlarna

i vattenpussarna

gick sen och skövlade

i vinbärsbuskarna

det var väl helt okej

barn är ju också folk

mostern en härlig tjej

jag var så gärna tolk

för hennes livsproblem

fast jag var smått extrem

 

Hon sa att varje skål

hade fått vad den tål

utav de pålagor

som livet ålade

tre skålar fanns det kvar

efter en arbetsdag

en skål för laga mat

nästa för diska fat

sista för TV-kväll

och vara mild och snäll

men var fanns friheten

och själva vi-heten?

var den blott en chimär?

skulle det va så här

livet som hemmafru

skulle de skiljas nu?

 

Just när vi talade

så att det skvalade

kom hennes äkta man

hem ifrån arbetsdan

slåttern och fålarna

vi nämnde skålarna

han kände bara två

maten och TVn då

undrade fin och snäll

vad det var nu i kväll

för något kul program

kanske nåt fult kom fram

genom hans attityd

men han var inte blyg

bara en annan sort

stadig i vått och torrt

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Nanna X
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-28 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X