Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle kunna citera Evert Taube

jag skulle kunna slå ett nummer,
ge det några signaler,
vänta för länge och lägga på för snabbt,
jag skulle kunna säga saker som aldrig kom längre än till mina läppar,
men sa sig själv redan första kvällen

jag kan berätta om livet,
om dagar som bara flyter på,
liksom flyter in i varandra

jag kan förklara att jag hörde din röst på bussen
häromdan,
men vände mig om
och stod ensam kvar

och dina ord ekar inte längre så högt mellan mina väggar
för jag har ljudisolerat och tapetserat,
jag har målat och byggt om
(allt annat än att börja om)

jag skulle kunna slå ditt nummer,
ge dig några signaler,
vänta för länge och lägga på för snabbt

jag skulle kunna citera evert taube
men du skulle aldrig förstå,
jag skulle kunna ta det på ett språk jag vet du kan
för "si gracias señor, vamos á bailár este tango"




Fri vers av latenightblues
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-28 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues