Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAGNUM OPUS

Existenserna far som kometer,
mellan tomrum materia och ljus.

Parasiter som äter planeter,
och tömmer neptunus krus.

Lugnet segrar och vinner,
när diktens behag väcker anden.

Sekundernas oro försvinner,
och sjunker som droppar i sanden.

Bläddrar bland nätter och dagar,
och historiens dammiga skrift.

Och ensligheten behagar,
som sokrates flytande gift.




Fri vers av zallander
Läst 134 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-28 18:03



Bookmark and Share


  walborg
Elegans med udd!
2012-05-28
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander