Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det bor en isvind i mig

Det bor en isvind i mig
Och sätter sig som tjäle i kroppen
Som frusen is i blåröda ådror
Punkteras inga ytor; smiter inget förbi
Kliar och river med naglarna på huden
Femtusen frenetiska försök att gräva ut isen
(få ut den -- få ut den -- få ut den från mig!)
Möter människor som är lika spegelblanka
Nickar diskret i samförstånd
Känner varandra
Mer än någon annan
Vill bara stanna och andas
Och stirra på något som liknar ens egen spegelbild
Bara fortsätta hålla tillbaka allt
(men låta lite svart massa smetas ut på platsen)
Långsamt, bara nicka
Och se in i två djupa spegelsjöar
(för det finns inget annat)
Se sig själv
Föra handen mot hjärtat
Och viska fram
"Kylan bor här"




Fri vers av Annaerikakristina
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-28 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annaerikakristina
Annaerikakristina