Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OKLART


Fastän solen skiner
så mycket den bara orkar
blir himlen ändå
inte klarblå.

Som en hinna av dis
finns där på något vis
ändå.
Hur kan det vara så?

Den dagen Pugh sjöng
små lätta moln
var det så,
nu är den dunkelt blå.

Ett matt ljus
fast inga vackert-väder-moln
syns
Hur och varför solen skyms?

Dom påstår att med
aluminium i jonosfären
vi skall reflektera bort
växthuseffekten fort.

Vill inte ha dager i dis
skiten faller ändå
på oss små,
allsköns krämpor blomma då.

Dystert som en halv
solförmörkelse är detta ljus.
Jag gråter i gräset
som en liten mus.

Aldrig mer en sjuttiotals-sommar
där framtiden blommar
och svalor trivs högt upp
i skyn.
Giftet det bubblar i dyn.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-29 12:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar