Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är gräset

Andrahandsval
Femte hjulet

Till mig kommer du ju när du är kåt
När dina svällkroppar inte klarar av mer
När du är trött på att runka

När du är trött på det alldagliga
Då duger jag plötsligt
Då ska jag hjälpa dig med tusen saker
Samtidigt som jag ska orka med mina miljoner saker

Kåtheten tar ju så småningom över för mig också
och jag hjälper dig på traven

Jag hatar det
känner mig smutsig efteråt

Vill ha någon att lämna mig helt åt
Men denna någon är fan inte du

För jag är inte ditt frö, inte ens ditt träd
Jag är masken som ska äta upp det döda efteråt

Nej

Jag är inte ens masken
Jag är längst ner i näringskedjan

Jag är gräset som ska växa själv
Som ska stå i ur och skur och sedan ätas upp

Jag är gräset




Fri vers av Penslar
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-30 21:45



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
va inte gräset!
2012-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Penslar
Penslar