Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag blev less på folk som klagade på sin ålder


Åldrande

Poesi är icke som blommors doft,
ej heller som regnbågsskyar,
men kan från dessa hämta stoft,
och precis som åldern anletet förnyar
kan dikten sorger lindra
eller få ögon att tindra.

Somliga klagar på årens gång,
och om åldrandet de ryar.
Men för mig är åldern en sång.
En sång som anletet förnyar.
Vad gör en rynka här eller där
om man trivs med livet som det är?




Fri vers av Blåbärskaj
Läst 389 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-05-31 22:42



Bookmark and Share


  walborg
Härligt att läsa - generös text
2012-11-14

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är bättre att hitta det positiva i allt.
2012-06-02

    ej medlem längre
Bara tacksamhet
2012-06-02

  mare VIP
Håller med dig, bra !
2012-06-01

    ej medlem längre
Ord formade till poesi som berör mig.
2012-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj