Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En drottning av eldstjärnan lejd

Över virvlande rödgula spetsar
dansar luftens hysteriska daller
Och mot skyarna askan sig hetsar
där den slutligen falnar och faller

Utan avsikt mål eller vilja
leker flamman sin sprakande lek
Som en växande glödande lilja
som njuter av vindarnas smek

Hon jagar sitt villebråd
hon är grym hon är vacker och skön
Och materien tigger om nåd
men se flammorna hör ingen bön

Där de rusar på ängder och nejd
ett glödande sprakande hjärta
En drottning av eldstjärnan lejd
som lämnar ett spår utav svärta

Du är både liv och död
ty där din eldhär tar mark
Råder visserligen nöd
men se jorden blir bördig och stark

Och snart grönskar åter rabatten
när naturen dukar sitt bord
Ett evigt kretslopp av vatten
eld luft och jord




Fri vers av zallander
Läst 182 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-01 15:15



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-06-01

  ResenärGenomLivet VIP
Gillar din beskrivning.
2012-06-01

  Nanna X
snyggt flammat!
2012-06-01

  Nanna X
snyggt flammat!
2012-06-01

  walborg
Imponerad - otroligt illustrativ beskrivning i rim och rytm
2012-06-01
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander