Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot rymden

Nu lämnar vi vårt Tellus hus
och himlens barriär

Nu far vi som ett lyckorus
ifrån vår atmosfär

Katten sitter nattlig vakt
spinner skeppets akter

Fort som ljuset är vår takt
bort från milda makter

Gör en hastig höger sväng
regn av meteorer

Åker sicksack maxpoäng
knappast juniorer

Ser man på en enslig liten
svävandes partikel

Rena rama dynamiten
för en rymd artikel

Vi far mot allt och ingenstans
som tvenne små kometer

Den ene vinkar med sin svans
den andre mot planeter

Så vänder vi ett blad igen
byter generator

Skeppet följer radien
mot jupiters ekvator

Här finns visst ett stort svart hål
Enligt x och y

En portal mot djärva mål
ny galaktisk vy

Ökar farten sikten fri
på Cassiopejas stråk

byter styrman, katt-regi
mot en ny epok




Fri vers av zallander
Läst 110 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-02 15:56



Bookmark and Share


  Nanna X
snygg klassisk flykt!
2012-06-02
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander