Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan till Frihetens leverne

Varför hopas svårigheter likt honmyggor i tusental vid vacker sommardags skymning
jag önskar att det kom en stormvind som orsakade en slags bekymmersrymning
som blåste undan alla besvär
som i nuläget bara angriper och tär

varför måste glaset med vedermödor alltid rinna över
så att oron exploderar och sprids, likt lövängars klöver
jag längtar efter att få komma i ro
och få den hoppfulla tro

som behövs för att få leva ett drägligt liv
då jag kan känna trygghet, och beskåda alla vackra motiv
som skapats för oss alla, för att ge oss obeskrivbar fröjd
jag vill komma dithän, där jag får känna mig glad och nöjd

och få slappna av och kunna sova när jag blir trött
att åter få träffa människor, som jag inte på länge har mött
på grund av min icke valda omgivning, där jag i oro varit instängd under så många år
och i det tillstånd där jag fortfarande går

jag vill vara
jag vill känna det underbara
varje dag, varje stund
och kunna njuta av nästan varje sekund


© Ted Örnberg 2012-06-03




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-03 16:00



Bookmark and Share


  aol
stark berörande skrift vännen, kändes i hjärtat,
2012-06-11

  Maria T
Blås stormvind blås...
2012-06-05

  anits VIP
Mycket berörande skriver du
sänder dig tröstekramar och
hoppas att glädjen och ljuset
kommer åter och du får känna
energin komma tillbaka
2012-06-04

  Ljusletaren
Massor av ljusa energier till dig min vän/ kram
2012-06-03

  Bibbi VIP
"Vid Jesu hjärta är min vilostad.
Min trygga hamn där jag kan vara glad
Hur häftigt livets stormar rasa må.
Den hamnen är beständigt lugn ändå."

Dit tvingas jag själv ständigt återväna.
2012-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP