Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spillror

Vi är barn av tiden
på det nakna podiet
den knäckta masten
lägger sina spillror

Köksstolen är trasig
kraschad i en tumult
relationens avigsida
på mörka barrikader

Golvbrunnen läcker
fyrtornets hemlighet
de brända rovdjuren
stampar runt i askan

Vi är stängda dörrar
säger maskrosbarnen
näktergalen har tystnat
på stigen mot ruinen

Blusen är sönderriven
av sotiga händer
den vissna blomman
fäller bittra tårar

Skuggornas labyrinter
är trygghet för rotlösa
kring avskrädeshögen
står genialiska tankar

Vi är ensamma själar
som krälar ur askan
när tunneln öppnats
då tystnar belackarna

Musiken hörs tystna
på andra sidan midnatt
spillrorna från gårdagen
har någon sopat bort




Fri vers av ULJO
Läst 199 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-06-04 22:42



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
dikt som berör, fångar, får läsaren tänka efter.
2012-06-05

    ej medlem längre
Mycket tänkvärd och berörande dikt!
2012-06-05

  mare VIP
Mörk dikt som är så talande..
2012-06-05

  Anoo Niskanen VIP
Bra skrivet!
2012-06-05

  anits VIP
Berörande och mycket tänkvärt
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO