Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
27e april 1792 Skanstulls galgbacke, bevittnat av skarprättare Jonas Bergman


Anckarströms sista ord

Jag var förr blott en lort
trampa andra på tån

Lås min dörr lås min port
kasta nyckeln i ån

Ni ska häva min hals i en ögla
jag ska mig kvävas och ruttna och mögla

Öga för öga och tand för tand
jag ska steglas för kung och för fosterland

Låt nu pöbeln för halsarna fulla
jubla högt där mitt hufvud ska rulla

Men jag tänker ej sanningen tiga
att jag sköt eran konung ihjäl

Och imorgon ska sol jäveln stiga
i sin vanliga ordning likväl

I sin vanliga ordning farväl




Fri vers av zallander
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-05 12:01



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-06-06

  Nanna X
härlig tidskänsla - man ser honom framför sig på galgbacken!
2012-06-05
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander