Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄR JAG BLEV FÖRBANNAD

En promenad jag tog mig
det var en ljummen kväll
allt var nyutslaget
från björk till sippor små,
i trädens topp satt koltrast
och sjöng för makan sin

Jag gick som sagt på vägen
och gladdes åt mitt liv
allt var ju så vackert,
så nytt, så fräscht, så fint,
och livet fullt av löften
för både trast och mig

Så kom jag fram till platsen
där bilarna ska stå
och glädjen min försvann
ty marken bland sippor
var fylld av blandat skräp
för tippen ämnat mest

Ett batteri till bilen
och påsar utav plast
och massor av fimpar
samt dunkar av nåt slag
ja, till och med en spade
där skaftet ej var kvar

Det är ju lätt att rensa
sin bil från samlat skräp,
lätt att bara kasta
det rakt på marken ut
och slippa ta sitt ansvar
för allas vår natur

Jag blev ju rätt förbannad
av skräpet som jag såg,
men trasten på sin gren
sjöng lika glatt ändå
och björkens skira bladverk
gav balsam för min själ




Fri vers av Palett
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-06 18:00



Bookmark and Share


  Amari
Ja, det är sorgligt hur många människor inte visar respekt för naturen och vårdar den ömt.
Naturen som är ett av det bästa vi har.

2015-10-03

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker att är man en sådan där naturälskare av mått så borde man ju gripas av lust att städa efter de mer tanklösa, men gör man det så bryter man säkert mot något fackligt avtal om att skräp på marken hör städarna till att ta itu med och tjäna till brödfödan då de arbetar med det, så det är inte lätt för hur man än vänder sig om så finns skräpet människan där och ställer till det för oss människor som älskar naturen framför det mesta annat, även människonaturen som har så mycket övrigt att ge såväl som önska. Jag tycker om texten trots att den inte är skriven på rim, men ändå rimmar med hur vi som gillar en ren parkering känner oss då vi ser den nedskräpad med plast och metall.
2012-10-13

  Lynx63 VIP
Så fin och man tänker till.
2012-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett