Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STUDENTEN


Det säges att denne är
fattig uti Uppsala stad
eller i någon annan som
studentikos kan va.
Mössor vita med olika
band i färger av
allehanda slag.

Det blir alltid ett gäng
utan mössor som
bakvägen ut får ta.
Den gruppen växer
från år till år
dessvärre så tror jag.

Vem har sagt att
studenten är lycklig
och dagen en lyckans dag?
Ingen riktigt säker är
att finna ett jobb
som av utbildningen när
i enlighet överensstämmer.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-07 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar