Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd kvinna




du var en vuxen kvinna, med ett leende
som ett barn ,

Som berättade om sådana slags övergrepp
som gör barn till garn, de som trasslar
sönder sig,




du hade valt att rita en fyrkant,
inom den

satt fortfarande den flickan, som
höll mänsklighetens gråvita borta

genom att behålla det vita,

Enbart det vita,


Din klänning kunde bli smutsig,

du kunde bli smittad





du hade överlevt


ja dött


då kom det

det som känns
Innan intellektet särar på det intuitiva,


Du var död

satt med en våldnad,

Dina läppar rörde sig, ja såg dig
i den där sängen där ingenting händer

Du ler, håller smutsen långt

ifrån, med ett leende helvetets änglar

drar i för att hålla dig

kvar








Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-08 22:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt skickligt. Bra disponerat. Och stärker stämningen gör radbryten. Jag hör dig berätta ... dras med ... ner.
2012-06-09

  Johan Bergstjärna VIP
OJ... vilken stark dikt, ja vad tidiga övergrepp kan skapa elände och psykiskt/själsligt lidande, och ohållbara livsstrategier.
2012-06-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP