Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädje

Se svalorna glida
högt där mot skyn
sväva under molnen
till glädje där i byn

Hör lärkan spela
glatt från björkens gren
när solen står som högst
och lämnar sitt sken

Se båtarna på vågen
med sina vita segel
när vindarna mojnat
vattnet som en spegel

Se kärleken i ögat
vid drömmarnas bro
på bänken i parken
finns lugn och ro

Hör vågorna skvalpa
skönt in mot land
och snäckors musik
i den vitaste sand

Se höstlöven ramla
från trädets gren
ett vackert skådespel
när kvällen är sen

Hör vindarna sjunga
för våren i parken
där vitsippor gror
för vänner på marken

Se snöklädda grenar
och någon blir glad
hör barnens glädje
kring land och stad




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 341 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-06-09 00:33



Bookmark and Share


  Piann VIP
Vackert, så väl fångat.
2012-06-11

  Chawa VIP
Ja sannerligen glädje för en naturälskare som jag! Fint rimmat! :)
2012-06-11

  Änglaögon
Så fint du rimmar, skön stämning!
2012-06-11

  Eva Helene VIP
Glädjerikt och skönt!
2012-06-10

  Linda CH VIP
Du fångar det vackra i varje årstid! Välkomponerat och behagligt att läsa.
2012-06-10

  mare VIP
Verkligen en fin dikt, bra !
2012-06-10

  M.A.J.R
De var väl med glädje man läste denna
applåder
2012-06-09

    Tea Alex
Det finns något vackert i varje årstid. Det finns någon sorts charm i varje ålder...
2012-06-09

  anits VIP
Så fint och målande skriver du
det finns något vackert i varje
årstid
2012-06-09

  ResenärGenomLivet VIP
Fint att se det vackra i alla årstiden.
2012-06-09

    sajo
Gillar denna beskrivning av årets tider som du fångat så väl med dina ord. Gillar din bild. Bra skrivet.
2012-06-09

  Yrre VIP
Härlig årstids spegel detta :)
2012-06-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO