Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonfnatt






Nyvaknad morgon,
i skimrande grönska,
solstrålar glatt tittar upp.
Färgad av gryning,
björkstammens näver,
rodnar gör grannbackens tupp.

Lurig är morgon,
störtskur i backen,
dripp, droppar takåsens nock.
Faunan den niger,
bugar och bockar,
fiskmåsen glädje en chock.

Blommar gör blyghet,
en ädel viol,
backsippan fröjdas med prästkragens bror.
Tjo vad det livat,
klackar i taket,
valsar gör även tamburens major.







ME/2012-06-09



















Fri vers av Madjori
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-09 06:15



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig poesi att vakna till.
2012-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori