Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älgtjuren

Du ståtligt stolta högdjur
som står i skogens rand

Du kronbeprydda älgtjur
kung över ångermanland

Jag såg dig på ett hygge stå
och feja mot en fura

Och kon, din trogna gammel grå
hon stod bakom och lura

Jag höjde mitt gevär men så
jag sänkte det tillbaks igen

För inte kunde jag förmå
ta livet av en gammal vän

Mitt lilla utspel du förlät
sen såg vi på varran

Innan skogens majestät
bland granarna försvann




Fri vers av zallander
Läst 181 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-09 13:38



Bookmark and Share


  natthimmel
Fint skrivit om ett av mina favoritdjur! :)
2013-04-12

  Densen VIP
Ser min nu svär far framför mig...dessvärre avliden nu:(Mot slutet då han jagade gjorde han just så...sänkte bössan och bara lät dom gå. Vet att han redan då visste vad han själv hade att vänta sej...
2013-04-01

  mysing
vackert målande samspel mellan jägare och vilt..
2013-02-05

  Lynx63 VIP
Tack för ditt hjärta, mot skogens konung.

2013-01-14

  Magica VIP
Bra att den inte blev skjuten!
2012-06-09

  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt trevligt att läsa.
2012-06-09

    Doll
Härlig text om ett av vårt lands ståtligaste djur, fel DET ståtligaste. Mycket respekt också. Bra!
2012-06-09
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander