Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Toner i vardagen

Gökens glada rop
långt bortom hagen
barndomens känslor
väcker liv i magen

Någonstans man hör
lärkans glada drill
stannar till i vardagen
och njut om du vill

Vinden skapar toner
över glänta och teg
en vardagsdirigent
kring själarnas steg

Högt från grenen
hörs björkens trast
sprider sina lockrop
utan någon rast

Vågorna som skvalpar
kring nytjärad brygga
vid vattenbrynet surrar
sommarnattens mygga

Knastret under skorna
från gruset i parken
och kottarna som faller
från tallen till marken

Ett regn som strilar
mot takås och ruta
trummar behagligt
likt fiskarens skuta

Mäktigast är tonen
från grodan så grön
i en kör med andra
en konsert blir skön




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-09 23:46



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbar poesi, så fängslande
skrivet som vanligt
2012-06-10

  Yrre VIP
mmm härlig melodi och härlig text :)
2012-06-10

  mare VIP
Fint diktat !
2012-06-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO