Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturkraft



Det ligger i luften
tryckkänsla i blåsvart horisont
föder kraft i cumulonimbus

Värme vibrerar oro i ett lugn

Avlägset dån
rofylld sövande känsla

Jag välkomnar dig
njuter dig

Vindar ökar
piskar lövat grenverk
tunga regndroppar
likt projektiler

Så äntligen
din enorma ljuspelare
förgrenad nervrot
urladdning
om och om igen

dånar

skakar

skälver

ryter

i vacker dramatisk


Med ödmjuk respekt jag mitt huvud böjer
Du - urtidskraft sedan skapelsen i begynnelsen
Du - för människan otämjbar
som ingen äger
jag ber dig - skona allt i din väg!


Skapelsen har talat
regerat
visat makt

Din kraft ebbar ut
försvinner i fjärran

Luften klarnar
andas friskhet

Din ljuskraft - en förödelse
skälvande rädsla
rogivande dramatik

Men så talar det otämjbara med oss
jag är ödmjuk och förundrad
lycklig över din oövervinnerlighet

mitt tempel är i balans


© Chawa 2012




Fri vers av Chawa VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-06-10 13:52



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Härlig text om naturens kraft!
2012-07-13

  M M Mannheim VIP
Stor poesi!
2012-07-13

  S.A.I. Steve Lando VIP
underbart bra skrivet samt betänkt

Ave Naturae
2012-06-26

  ResenärGenomLivet VIP
Fenomenalt skrivet.
2012-06-12

  Ljusletaren
Vackert/ kram
2012-06-10

  Rosen VIP
en stark beskrivelse av ett naturfenomen...
du får orden att fästa vid verkligheten...
2012-06-10

    ej medlem längre
Tack för en mycket njutbar text.
2012-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP