Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som handlar om att fortsätta "läsa".


Öppna min bok

Du började läsa min bok men avslutade den inte

Du läste två kapitel och lade den åt sidan

Omedveten om hur den kunde slutat

Kanske fanns det en annan bok som väckte din beundran


Kanske vill du åter öppna boken och utforska vad den har kvar att säga

Fortsätta läsa trots att tidigare kapitel varit fyllda med sorg

Men boken är inte längre som den varit

Texternas gåtor byts mot klartydliga rader med glädje och kärlek

Texter som du kanske tycker bättre om


Även en gammal bok kan vara intressant

Bara man tar sig tid att läsa den

Döm inte boken efter omslaget

För om man byter ut innehållet men behåller omslaget

Är det då samma bok som förut

Eller har den något nytt att berätta?

Man kan alltid gå tillbaka där man slutade bara man lämnar ett bokmärke

Så om du har tid


Öppna min bok...




Fri vers av Niclastänkaren
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-10 17:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fin text som säger så mycket.
2012-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Helt på din linje, Nicky Boy.
"Don' t judge a book just by the cover", som Sex Pistols uttryckte det.
2012-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Niclastänkaren
Niclastänkaren