Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solitär

Livet skaver lite mer idag
obekväma sanningar tornas upp
och jag ligger öppen och sårbar,
liten och bräcklig

Det bor ett mörker inom mig
det pyr, rumlar och bråkar
och säger "jag ska aldrig lämna dig"
törs jag hoppas?

Hela livets andetag tas i denna stund
i denna minut,
denna sekund

Alla mina svärtor
och gapande hål
skriker tyst i vanmakt

Jag är fullständig och enad
centrerad och kärnfull
och så förbannat jävla ensam.




Fri vers av Känselspröt
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-10 20:47



Bookmark and Share


  Elaine Hildenborg
En stark och drabbande text. Tack!
2012-06-19

    ej medlem längre
Tät, brännande och koncentrerad text som andas av mörker och ensamhet. Öppen och sårbar ligger man i den pyrande svärtan och känner hur allting kommer tillbaka när de obekväma sanningarna tornar upp sig och livet bara skaver. Och liten och bräcklig är man ju tyvärr ibland då det där gapande hålet expanderar och skriken ropar ekande tysta ut i tomrummet. Lite grann så tycker jag att den här dikten beskriver en känsla av att känna sig som en isolerad atom utkastad i ett öde universum. Visserligen är man fortfarande hel och enad, samlad, kärnfull och centrerad, men likväl så upplever man en fullständig vanmakt när alla svärtor tränger sig på och ingen finns där för att lyfta eller dela allt det som tynger. Ett andetag åt gången och en enda sekund då hela tillvaron brakar ihop. Den här texten beskriver på ett utmärkt sätt just den känslan när man når den yttersta punkten av desperation då allt ställs på ända och man önskar att någon bara vore där. Solitär är man, ensam är man, och någonstans mellan raderna anar jag en gråt. Rent poetiskt så är dock dikten en fullträff. Naket, öppet, avskalat och stilrent så gestaltar den på ett klart och tydligt sätt upplevelsen av utsatthet, sårbarhet och isolering samt det för tillfället fåfänga sökandet efter närhet, beröring och kontakt.
2012-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Känselspröt
Känselspröt