Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Titanic

En båt för överklassen
den bästa i sitt slag
en propagandaresa
när vinden blåste svag

Det skulle bli en tripp
nog ingen skulle glömma
en galaföreställning
man bara kunde drömma

Ett utlägg från hamnen
där skapelsen låg
världens säkraste skepp
som omgivningen såg

Det var klackarna i taket
med fest och glamour
mot en ödesdiger seglats
fartyget nu for

I nattmörkrets lugn
något fanns där
ett oväntat isberg
ställde till besvär

Så började det skaka
på nedre delens däck
en överraskning för alla
som fylldes med skräck

Nu utbröt stor tumult
bland fattiga och rika
fartyget mot botten
ej hjälpte det att skrika

Så stod de överklassen
med sina höjda glas
vid relingen och i baren
med en tillvaro i kras

Den föll mot havets djup
en båt med vackert namn
slutet ingen räknat med
mot evighetens hamn




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 306 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-11 01:01



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet om en
fasansfull händelse
2012-06-11

  lodjuret/seglare VIP
Jag uppskattar mycket denna sång som väl tävlar med bidraget från Wiehes flinka hand. Att man inget skulle ha vetat om farorna är förstås överdrivet tal, emedan en författares bok om ett stort skepp vid namn 'Titan' följde i stort sett det förlopp som Titanic senare följde. Även detaljen med livbåtarnas antal var med i den boken, att de var för få alltså. Att man låter bygga och sjösätta ett fartyg i övermod och med för många kockar inblandade är förstås inte första gången och inte den sista heller. I fallet med Marie Celeste var det inte fartyget det var fel på. Om nu fartyg har en själ, ville jag behandla den väl.
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO