Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ryska posten

som man ropar i skogen får man svar. om man ropar Pravda ekar det falska sanningar från höger och vänster. skogen kan vara en dunge. eller en poetsajt, det kvittar lika. om man ropar Glasnost blir man bombarderad med glass och ost av enterna. om man ropar Perestrojka kommer det en vagn dragen av tre trojanska hästar med ebolavirus. i vagnen sitter galna makthavare och kastar prick med ruttna päron. ekot av splashen hörs vida omkring. om man ropar Handtag kan man bli stående med ett obrukbart handtag i handen. om man ropar Famntag får man krama träd. om man ropar Klapp får man sjunga Keep A-Knockin' (but You Can't Come In). eller så blir man tillklappad i huvudet med ett klappträ. om man ropar Kyss börjar det regna. om man ropar På den? börjar alla björkarna tjafsa om vem som har stulit vems alias.




Prosa av Nanna X
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-11 07:22



Bookmark and Share


  Nanna X
ett förtydligande för dem som i likhet med mig inte behärskar det ryska språket:

Пра́вда=Pravda
гла́сность=Glasnost
перестройка=Perestrojka
2012-06-11

  cilax VIP
любовное стихотворение
2012-06-11

  Arne Ugglemosse
Jag ska åka till Ryssland i sommar. Det är hur krångligt som helst att få visum. Inte för att det har något med dikten att göra. Glad att jag fattar alfabetet någorlunda.
2012-06-11

  Dufvenberg
Ruttna päron,
skenande ebola-virus,
trädkramare...

Du bakar in allting
så det doftar och
syns ända hit:)
2012-06-11

    ej medlem längre
vilken underbar dikt Nanna !!!
2012-06-11

  Nanna X
tack Larz, nu har jag stavat rätt till Perestrojka tror jag. ryska är inte lätt.
2012-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Och om man ropar perestrojka?
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X