Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karma [sporadiska skrifter]

~*~ 

De som förr var första klassens gentlemän 
har förvandlats till lågklassiga marknadsmän
som vaskar bort dyr champagne bara för att i sin
dumhet slösa
och visa att man kan
i sin skrytighet och sin ytlighet

det är två flaskor i slasken
som hellre skulle gått till kyparen
spillt vin är synd och skam
men en olyckshändelse är en olyckshändelse
om den krossas
men gjort med flit hamnar på ditt samvete
all synd och skam

det är inte tufft att vara elak
inte starkt gjort att vara stark utan det medmänskliga
men det visar sig alltid
med köpt adel ej nedärvd
för klass kan inte köpas av lottomiljonärer
världen drivs av tjänster och gentjänster

så dessa sporadiska skrifter
ej blir till guvernantiska grifter

dålig karma

Liksom en japansk trädgårdsmästare krattade jag med dubbla krattor i vattnet vid det gamla fågelbadet
och som åskådare satt grannkatten
med tassarna om krattan i pausen i den ifjol införskaffade traditionella svartsmidessoffan
jag satte ihop i förra sommaren
just i den första värmen

tuggande på skaftet såg han ut som katten Gustaf med den oranga pälsen som lite slött kunde kratta även han i väntan på lasagnen
hans skogskattvän med samma hårfärg är tyvärr fortfarande bortsprungen
kanske han därför är uttråkad ibland
i sitt sommarland

jag återtog för att ge plats för den gröna grodan utav brons

att liksom en japansk trädgårdsmästare kratta med dubbla krattor i vattnet vid det gamla fågelbadet
och de våta gamla löven såg ut som de sista nudlarna
man fiskar upp i den starka vitlöksgrönsaksbuljongen

bra karma

29 Maj 2012

L Patrik W Johansson




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-11 10:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA" av denna förnämliga text!
2012-07-02
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP