Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAJESTÄT AV MOSSE OCH MYR

Du pälsprydda gråbruna vitalitet
med din majestätiska krona

Du frustande muskel och urkrafts atlet
som inte en grantopp tycks skona

Jag ser dina spår i min trädgård och vet
att du betar var natt här intill

Du väldiga djur som på dagtid diskret
jag utan nån framgång ser till

Ja du är som en vålnad beryktad och skygg
som på ensligheten fått smak

mellan granar och tallar du känner dig trygg
i min vandring jag hör blott ditt knak

Dina spår och din spillning jag ser, det är allt
in i skogarnas trygghet du flyr

Du ståtliga hornprydda grynings gestalt
en konung av mosse och myr




Fri vers av zallander
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-11 16:05



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Skogens konung!
2012-06-12

  ResenärGenomLivet VIP
Man känner sej liten när man träffar dom i skogen. Läckert skrivet.
2012-06-11

  walborg
Stilig hyllning till skogens konung - hoppas han hör Dig
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander