Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AVSTÄNGD

Nu anfaller den psykiska klådan
sprungen ur nervositet
Jag fick ett brev här i lådan
där stod svart på vitt helt konkret

Tillsvidare är du nu avstängd
från samhällets apparat
Och redan imorgon utslängd
från dina femtio kvadrat

Vi är trötta på dina ursäkter
och din eviga hypokondri
dessa inbillnings defekter
du kan se dig som fågelfri

Vi har kalkylerat all data
på kostnaden av din person
Även kvitton ur ditt privata
en överskriden ranson

Och det finns inte några jurister
du kan vända dig till kära vän
För du är borta ur alla register
även folkbokföringen




Fri vers av zallander
Läst 247 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-13 02:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hard; life is...
2012-06-13

  walborg
Människa - deleted via byråkrati
2012-06-13

  ResenärGenomLivet VIP
Aj då! Det lät inte bra, fast du skriver bra.
2012-06-13
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander