Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En relativt kort dikt om min vinresa till Antarktis, inget vin och inga aliens. Resan var, minst sagt, en besvikelse...


Slemmet som sväljer...

Jag är ett slem
Det är mig som ni ser
På teven
Där jag står och ler
Och lovar
Lögn efter Lögn
Besitter en Makthunger
Som är värre
Än en dåtida fältherre
Ett välpolerat yttre
Men mitt inre
Framkallar bilder
Perverterad drömmar
om Pengar och Makt
Sexuella fantasier
om Våld och Slakt

Vi är Slem
Och du
Vår Undersåte
Som svälter
Men vi äter Entrecote

Jag låtsades vara en Livräddare
Är bara en Förrädare
Precis som min
Efterträdare
Precis som min
Företrädare
Det är monotonin
Som är Ironin
Debatten
Hanteras Taffligt
Och utan förvåning
och ingen kommer i kläm
Behöver inte vara
Intelligent
Eller Vältaligt
Det är ändå
Helt Ofarligt
För Slem

Vi är Slem
Alla vi
Välpolerade Svin
Som utgör
den Svenska Hegemonin




Fri vers av John Söderstedt
Läst 268 gånger
Publicerad 2012-06-14 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

John Söderstedt
John Söderstedt