Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarlov

Minns skolgårdens lek
med kulspel i grus
och skolavslutningen
till orgelns brus

Minns jordgubbstårtan
och glaset med saft
den lättsammaste tiden
man någonsin haft

Minns sommarens tid
från barndomens dagar
när himlen var molnfri
vid ängar och hagar

Minns stranden vid sjön
med sanden så len
och leklusten iver
kring brunbrända ben

Minns turen på cykel
till nytjärad brygga
och abborrfångsten
med mask eller mygga

Minns blomster på ängen
av sju sorters slag
och midsommardrömmen
då vinden blåste svag

Minns resan med tåg
till faster på landet
ett barndomsäventyr
det kärleksfulla bandet

Minns picknic på filt
med smultron på strå
vid tjärnen i skogen
där böljan var blå

Minns längtan tillbaka
till skolan och vänner
en känsla från ungdomen
i själen den bränner




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1042 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-14 23:08



Bookmark and Share


  anits VIP
En helt underbar dikt
i nostalgins spår
2012-06-16

  Eva Helene VIP
Tack för den här sköna nostalgitrippen!
2012-06-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
L ustiga glada dar
o så var dag var
v isst när man
* ung var, gott
* ha dem i
* minnet kvar!
*************
2012-06-15

    sajo
Du får mig att minnas tillbaka på min skolgång och mitt första sommarlov och den skolavslutningen i ettan då jag hade en rödvitrutig kjol på mig.

Jag gillar verkligen dina rim du är fenomenal på detta. Applåder.
2012-06-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO