Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRETSLOPPETS TJÄNARE

Lilja du nektarens entreprenör
som lockar din surrande slav
Pistillernas smäktande frömjöls charmör
som bjuder på honung och sav

Du står där i solen så ståtlig och grann
och trollar med fotosynteser
Du klorofyllens gröna madam
som kronan mot himmelen reser

När solen når zenit och ljuset som störst
då väcklar du ut under linden
Där släcker du stilla sin eviga törst
och fäller en daggtår i vinden




Fri vers av zallander
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-16 16:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag gillar ju rim och den här va trevlig.
2012-06-16
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander