Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÖPAREN

Jag är en liten löpare uti ett rutigt land
Jag går med bönder häst och torn mot fiendens förband

Svart och vitt är livet mitt, kan tyckas något skralt
att inte kunna dansa fritt, och blott diagonalt

Men det är ju min livsuppgift en börda föga tung
det är ju varje schackpjäs drift att kriga för sin kung

Men så en dag så fick vi nog av detta barbari
när vitt och svart förklara fred, och slutade remi

Och sen den dagen lyder vi ej schackets hårda lag
nu löper jag min egen väg i frihetes behag




Fri vers av zallander
Läst 157 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-16 18:59



Bookmark and Share


  Tomas Söderlund
Snyggt.
Små visor som borde all socknen med häpnad slå.
2012-06-17

  ResenärGenomLivet VIP
Du skriver så fyndigt. Jag gillar att läsa det här.
2012-06-16
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander