Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN STILLA STRYKNING

En stjärna gör en dykning
tills inget återstår

En sista stilla strykning
i Berenikes hår

Som immiga kristaller
de korsar vårat stråk

En dröm som sakta faller
på tystnadernas språk

Och trots att taket ovan är av
evighetens mått

Så liknar hela gåvan blott
ett fängelse i grått

Vad hjälper det att önska
i stjärnskotts glödens älv

Vad hjälper sol och grönska
när man har fallit själv

En stjärna gör en dykning
tills inget återstår

En sista stilla strykning
i Berenikes hår




Fri vers av zallander
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-17 01:14



Bookmark and Share


  desert star
vem är Berenike?
2012-06-28

  Tomas Söderlund
En sista stilla strykning i Berenikes hår.

Gillas.
2012-06-17

  Nanna X
dikt med astrala proportioner..
2012-06-17
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander