Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sång till Tingeling (eller ett Uppsalamotiv)

 

Observatoriet på Ångström
spejar naket ut i mörkret
medan svaren radar upp sig
över Kungsängsbron

Det står snöblekta trädkronor
runt Fyrisån som
sanningen
och röster blir ett räcke mellan
Islandsbron och Järnbron

jag ville göra någonting
som jag inte gjort förut
men jag tror att jag kanske
glömt berätta det för dig

     Tingeling

En svart malm i vattnet
den ligger och glimmar
någon halvädelsten
eller en oskyld kroppspulsåder

mer än en Jona har
sökt längs det här vattnet
ändrat sig och lagt sig ner
utan att kallna

jag ville träffa dig där
under balkongerna på Hörnan
men jag tror att jag kanske
glömt berätta det för dig

     Tingeling

Jag hörde kättingarna slå
lät som spetälskemynt
och ryggen är rundad
för att passa i den handen

och det faller lite puts
från en vägg på Bäverns gränd
fasaden ritar kartan över
dina kontinenter

jag ville söka längs det landet
längs en oskyld kroppspulsåder
men jag tror att jag kanske
glömt berätta det för dig

     Tingeling

Här går alla vägar
allt mer åt samma håll
och här brinner alla broar
går ett fälttåg genom magen

Men jag tror kanske
jag aldrig skall
berätta det för dig,

     Tingeling

rymmer bara
en känsla i taget




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tomas Söderlund
Läst 339 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-18 11:57



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Denna säregna sång ger en lite kuslig känsla av medeltid, av hemligheter och allt som en gammal stad kan berätta. Mycket välskrivet som alltid från din penna!
2012-07-03

  TrollTörnTrappan VIP
Känns faktiskt som en låttext, som vore den kvarglömd i 80-talet, ja lite mer än så än din övriga lyrik känns. Går gärna i Bäverns gränd...
2012-06-19

  cilax VIP
vad bra. En dikt med sprötar, tentakler in i alternativa verkligheter, alternativa tideräkningar
2012-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund