Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SCHACK-TJÄRN

Jag har precis vunnit andra priset i en fisketävling. Jodå!
Jag fick den så kallade silverfisken.
En gädda på 6,3 kg, men det var inte det denna historien skulle handlade om.
Nej det som hände mig efter gädd fångsten var mycket mera sällsamt.

Jag hade slängt i några kräft mjärdar i schack-tjärn en lördagnatt.
Timvisaren stog på midnatt, och fullmånen var mitt enda sällskap.
Morkullorna flög lågt över det mörka vattet och speglade sig trollskt däri
och på avstånd hördes en råbock som skällde ekande över fallet.

När jag skulle dra upp den näst sista mjärden så förvånades jag över att betet var helt borta..det fanns heller inga kräftor i.

Istället fanns en svart schack häst där mörten hade setat.
Naturligtvis är det någon som spelar mig ett spratt tänkte jag.
Jag rodde bort mot den sista mjärden och drog upp den, men när jag fick upp den höll jag på att falla överbord.
I denna mjärden fanns heller ingen mört kvar.
Men däremot ett människohuvud med en kungakrona på sig!
I vild panik slängde jag allt i båten och satte mig ner, när plötsligt huvudet började tala.

"Du står i schack", sade huvudet med ett hånfullt leende.
"Draget är ditt,
du har dragit igång schack-tjärns partiet,
och nu måste du avsluta det innan solen tömmer sitt första ljus över världen".
Du är en svart springare, du kan väl reglerna.

Jag slängde i mjärden med huvudet och rodde 2 tag frammåt och ett höger, där jag hade slängt i den förra mjärden.
I den mjärden låg nu ett torn.

Som det torn jag nu var rodde jag rakt över tjärnen till den första mjärden.
Däri låg en vit kung,
helt inträngd i ett hörn av mig.
I samma stund sprängde solens första strålar genom tall topparna.

På två drag hade jag vunnit schack tjärns partiet




Fri vers av zallander
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-18 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander