Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bon Appétit

En ekologisk tjäder strupe
rökt på enbärsris

En stjärnklar natt i hälsingland
på farmors farmors vis

Med en sås så ohyggligt fin
att den nekar en oädel mun

Hånler åt Guide Michelin
en buljong från gudarnas brunn

Och sedan en kärnfrisk forell
ur bäcken den sprudlande blå

Fångad en midsommarkväll
när inte ens näcken såg på

En Lafite-Rothschild Châteaux
får smakerna skölja farväl

I givakt alla gästerna stå
På provanska gourmandens befäl

Och desserten går knappt att beskriva
men jag gör väl ett taffligt försök

Schweizisk choklad vi riva
så fint att den blir som rök

Och sedan det stoftet vi lagra
på brittiskt ebenholts fat

Och resultatet det fagra
strör vi på belgisk nougat

Bon Appétit




Fri vers av zallander
Läst 191 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-18 20:28



Bookmark and Share


  walborg
Vilken meny - slår det mesta jag läst eller sett.
2012-06-18
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander