Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vägen var lång och mödosam att gå, hade jag vetat vad som väntat, hade jag sprungit. - okänd


En dikt om en difus framtid

Och livet slår en i ansiktet
Som det gör för alla unga studenter
Och talar om för en
Att du kan gå långt
Du är fri

Livet är så stort
Det förstår jag först nu
När jag har förstått att jag kan avsluta det om jag hade velat

Men det smakar så sött
Att vakna på morgonen
Och se att fönstervyn är kvar
Även fast jag grät i går natt

Och jag ser trevande på mina händer
Och undrar om de verkligen är mina
För de ser lite för vackra och starka ut
För att tillhöra förvirrade LovisaCecilia

Jag står på kanten
Med mina dörmmar om att rädda världen
Med ett år av terapi i ryggsäcken
Och undrar hur fan jag ska klara av det här
När jag inte är mer än mig

Men horrisonten är långt bort
Och jag har en lång bit att gå

Och jag vet att den metaforiska vägen som är livet
Rymmer bra mycket mer än bara trevliga saker
Men det glittrar

I eufori börjar jag springa det till mötes
Jag vet att jag kan gå hur långt jag vill




Fri vers av LovisaCecilia
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-18 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LovisaCecilia
LovisaCecilia