Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU TYSTNAR ALLA HARPORNA I SKYN

Nu rodna morgonstundens Aurora
och pannans fåror bildar djupa väck

Säg är kanske såren alltför svåra
när vattnet redan sprungit över däck

Tidens tår i universum faller
höjer sina dunkla ögonbryn

Och hur mycket viljan än befaller
tystnar alla harporna i skyn

Fallit har vår himmels alla chanser
keruberna de vaktar icke mer

Moder jord är liggandes i cancer
tumörerna de växer bara fler

Tröstsamt syns ett hav av stjärnor blänka
som ett sista tindrande farväl

Månen står nu ensam som en änka
lyser som en skära än likväl






Fri vers av zallander
Läst 179 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-19 00:36



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det känns som om hoppet är ute, men det hoppas jag verkligen inte. Bra diktat i alla fall.
2012-06-19

  LenaJohansson VIP
så vackert o fint diktat
2012-06-19
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander